Trening med unghunden Duger og valpen Ove.

I weekenden stilte Trond på prøve med Duger. Det gikk fint, men nå er det hverdag ,- og det betyr trening/terping på detaljer. Etter en prøve, hvor man avprøver hunden, går vi alltid hjem og trener på det grunnleggende igjen.

Tirsdag ble det trening på terrengskifter, blant annet det å hoppe over hegn både på vei ut, og på vei hjem, selv om det er kort vei til enden av hegnet.(altså rundt). Noen linjer ble kjørt med forstyrrelser, og de fleste gikk fint. En ting som Trond måtte jobbe litt med, var da det ble det kastet på vann, og hun skulle kjøres langs dammen, og over på andre siden av bekken. Liten vinkel, så hun ville gjerne ta den i vann, men ble korrigert på linjen, og da gikk det fint.

Ove er en herlig fyr , og vi bruker mye tid på bli kjent med han.

Hva gjør vi med han?

Jeg har startet å trene på at han skal søke opp min venstre side når vi er ute på tur, komme når vi roper på han eller kaller på han med fløyte, sitt med omvendt lokking og sitte i bur i bilen + inne uten å hyle. Inne sitter han i bur når vi er opptatt med annet og ikke kan følge med på han. Resten av tiden dilter han med oss og får mye klapp og kos , og finner sine yndlingssteder å sove. Nå er han stille når vi kjører bil, men om han blir sittendende ¨alene¨på hunderommet, så hyler han. Han har selskap av både Tillit, Cnut og Fivel men det ser ikke ut som det hjelper. Han sover hele natta i bur ved siden av senga , og våkner først i 6 tida når vi står opp, så det går seg nok til på dagtid også.

Ut over det, så får han selvsagt være sammen med våre hunder, hilse på tobeinte kursister, og snart skal vi også ta en ¨bytur ¨til Brande. Vi skal bare ha trent litt på å gå i kobbel først 🙂

Neste uke starter vi med gå på teppet-treningen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *