Ny hund i flokken + møte i DRK

Lille Ove hilser på Tillit.

Fredag flyttet lille Ove inn.

Ove er en fin fyr med dansk mor og engelsk far .Vi får håpe han kan lære seg norsk. 🙂

De voksne hundene er som vanlig lite interessert i valper som kommer til oss.

De behandler de som om de er luft, og er hverken overstrømmende eller sure. Tillit, spanielen, som fyller 1 år i disse dager, er også forbausende rolig og ganske uinteressert i valpen. Det går muligens over når han vokser seg litt mer rampete.

Ove(Hegnsager Ove som han heter på papiret) virker som en veldig trygg, nysgjerrig og herlig valp. Han har allerede rukket å være ¨bilhund¨en dag da jeg var på møte i Dansk Retrieverklubb på lørdag.

Ove protesterte til dels høylytt over behandlingen, men det gikk seg heldigvis til, og da jeg var ute for å lufte han i pausen var han(nesten( stille. Han hadde utsikt til Tillit så han så at han ikke lå alene, men tror ikke han var så veldig bekymret,- kun ergerlig over å bli sperret inne. I dag har vi kjørt en liten tur, og da satt han lydløs i buret ved siden av Veide.

Vi får ofte spørsmål om hvordan vi introduserer våre valper til å sitte i bur/ kjøre bil, og det er sånn vi gjør det. Vi setter de i bilen og kjører 🙂

Forøvrig var det et veldig bra og informativt møte om de nye prøvene i retrieverklubben. Det ble snakket om bakgrunnen for at de gjorde forandringer, den røde tråd fra unghund til ferdig utdannet jakthund, jobben rundt endringen,og hva de hadde endret på etter at de hadde evaluert de nye prøvene. Hatten av for alle dere som har brukt utallige timer for å forbedre prøvesystemet. Jeg er overbevist om at det blir veldig bra!

Evalueringen av de nye prøvene viser forresten at de som er nye i prøvesystemet er ørlite mer fornøyde enn de som har holdt på lenge(mer enn 15 år tror jeg det var),- altså de ¨gamle¨- (men langt de fleste som har svart på evalueringen var altså veldig fornøyde.) Litt finpussing står fortsatt igjen, blant annet skal de finne ut hvilken klasse man skal melde seg på i om man for eksempel har 1. premie fra Norge i BK eller AK og vil gå på prøver her i Danmark. De jobber med saken, og jeg har full forståelse for at ikke alt er helt på plass enda.

Jeg aner ikke hva grunnen er, men kanskje skyldes det at det er lettere å lese seg til hva som skjer på prøvene i de lavere klassene, altså debutant og beginner(introduksjon)?

Da jeg begynte med jaktprøver for ca 10(?) år siden, hadde jeg frem til da, kun trent lydighet og bruks. Øvelsene i lp/bruks er nøye beskrevet, og min frustrasjon var den gang at det var vanskelig å finne ut av hva man skulle gjøre i en begynnerklasse på jaktprøve .

Jeg dro ut for å se, og oppdaget at alle prøver var forskjellige både i opplegg og vanskelighetsgrad. Jeg meldte meg som hjelper på prøver, og hadde stort utbytte av å snakke med de som hadde holdt på en stund, og som hadde lykkes med å føre hund på høyt nivå.Jeg var også så heldig at jeg fikk være med på trening med de som var dyktige, og som introduserte meg for de viktige grunnstenene ro, fokus og fot.

Nå skal jeg/vi legge grunnlaget for at Ove skal bli en god jakt- og prøvehund, og det gleder jeg meg til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *