Online WT- (Du simmar ur bild!)

Vi er nå i gang med vår online WT som vi har kalt Huntingmates Every Fortnight som vi holder til inntekt for kreftsaken.

Det ble endel større enn vi hadde sett for oss -men ser en positivt på det, så gir det oss god erfaring i det å lage online-treninger/kurs, + at  det har kommet inn betydelig større beløp til inntekt for kreftsaken enn hva vi hadde forestilt oss! 🙂 

Det er over 200 hunder med, så om alle sender inn filmer, vil vi få nok å se til.

Vi håper at det å delta her vil inspirere  til å  fortsette å trene, og også melde på en offisiell WT (når det kommer i gang igjen). 

En online-WT vil jo skille seg fra en ordinær WT på mange måter så klart, men deltagerne får ihvertfall trent på apportering, fri ved fot og  litt ro på post, og det er alltid nyttig. 

 

Vi får mange spørsmål om hvordan de skal utføre oppgaven. Det er mange ferske/uerfarne som er med, og vi har derfor anbefalt at de først leser igjennom det regelverk som blir brukt av Dansk retrieverklubb, siden vi har tatt utgangspunkt i dette .

I tillegg har vi satt opp en spørsmålstråd i den lukkede gruppen, og en liten veileder der deltagerne kan spørre om alt fra farge på dummy til hva de kan få trekk for. 

Trond har holdt på med retrievertrening siden -86, mens jeg er relativt fersk .

Vi har derfor stor forståelse for at mange er usikre og spør. Når verden åpner igjen, vil vi  varmt anbefale at dere som er nye innenfor retrieverarbeid,-tar en tur og ser på en WT .   Der vil dere se hvordan det foregår,- og dere burde se på mer enn deres egen klasse. Det er alltid lærerikt å se på hundearbeid, og handling !  

 

 

Les nøye igjennom oppgaven.

Det er viktig at dere  har helt klart for dere hva som skal skje.

Det er den filmen dere sender inn som gjelder, så det hjelper ikke å si  i etterkant at dere har misforstått oppgaven.

Sånn sett ligner det en vanlig WT. Om du ikke har forstått oppgaven, så er det ditt ansvar å spørre dommeren før du sender hund, og det er første gang som gjelder.

 Den store forskjellen er at her har dere mulighet for å øve på oppgaven før dere filmer og kan filme flere ganger før dere sender inn den beste utgaven . Den muligheten skulle jeg gjerne hatt av og til på en vanlig WT 🙂 

Dommeren på en online WT sitter hjemme. 

På en vanlig WT står dommeren som regel ved siden av ekvipasjen og får med seg alt som skjer.

Vi sitter hjemme og er helt avhengig av at hunden er på filmen hele tiden,(eller så mye som overhodet mulig). Om dere ser på filmen øverst i innlegget, så er den en kort oppsummering på hvordan dere ikke skal gjøre det.

Lyden må være på  så vi kan høre eventuell lyd fra hunden, om den hører på fløytesignalene, og om hunden må ha gjentagende kommandoer for å gå fot for eksempel.

 

 

Vi vil til slutt minne om at hovedgrunnen til at vi lagde denne WT-en er at vi ønsket å samle inn penger til kreftsaken. 

Vi har ikke mulighet for å sjekke om alle dere som er med har betalt, men det regner vi med er i orden 🙂

Vi har dessverre ikke mulighet for å ta med flere deltagere, men det er mulighet for å melde på som observatør.

Som observatør får du tilgang til gruppen, og kan se alle filmer og oppgaver. Dette ligger på en lukket gruppe på Facebook. 

https://www.facebook.com/groups/433560301097522

Deltagere har betalt minimum 100 kr .

Som observatør kan du gi et valgfritt bidrag.

 

I tillegg til alle pengene som har kommet inn, har vi også fått gaver/premier . 

Ingen har blitt spurt om å gi noe, vi har bare fått spørsmål om de kan få lov til å gi, og det er helt fantastisk.

Tusen takk alle sammen!

Image
Image
Pernille Bentzon :)

Vi gleder oss til å sitte inne og sette på filmer med hundearbeid på storskjerm MED lydanlegget på fullt 🙂

 

Image