Tegn i terreng og dobbelt klokke

Det har det vært snø et par dager her på Vildkildegaard!

Nå er den heldigvis borte, så vi håper at det var det vi fikk av snø for i år 🙂

Vi har brukt fridagene til å trene med hundene.

I løpet av en treningsdag,-trener vi både “teknisk” trening, som tegn, stopp osv + en økt med annen trening der vi står på linje og trener hundene i å gå linjer, markere osv i terrenget,-En slags utholdenhetstrening.

Grunntreningen med Veide og Cnut har vært trening på tegn. Da kjører vi en hund ad gangen, og den andre sitter i passivitet og ser på (sammen med sin fører)

For Cnut har fokus vært på at han kan gå bakover på tegn også ute i terrenget. ( Videreutvikling av øvelsen fra forrige innlegg)

Han er 9 måneder nå, og siden han har det grunnleggende på plass, har vi begynt med tegn. Hadde han vært veldig urolig og umoden, hadde vi brukt mer tid på grunntrening som fot, sitte rolig og grunnapporten.

Det er altså ikke alderen, men type hund og hvor langt de har kommet,-som avgjør når vi går videre i treningen.

Med Fivel og Annie kjører vi dobbel klokke. Med Annie og Fivel kjører vi på lang avstand, dvs vi går ca 100 m mellom hver klokke.Når vi gjør øvelsen sammen, så er det mest fordi det er hyggelig å trene sammen.Våre er godt vant til å trene sammen så det betyr ikke noe for de, men for oss betyr det at vi slipper å gå så langt alene 🙂

Om en har en hund som skal introduseres til trening med andre hunder, er det en fin øvelse forutsatt at den kan tegn selvsagt.

For å kjøre dobbel klokke med to hunder trenger en 11 dummier.

Gå ut og still opp i den ene enden av banen.Kast ut 2 dummier til høyre, 2 bak og 2 til venstre for hundene. La hund 1sitte igjen, og hund 2 går fot med sin fører over til andre siden. Fører 1 snur seg mot sin hund, og ber hunden hente en av dummiene.

Når vi kjører tegn er vi nøye på å vise tegnet tydelig, også skal hunden sitte med fokus mot oss til den får beskjed om å gå. Om det er lang avstand bruker vi noe hvitt som vi holder i hånden, for eksempel en isskrape.

Når hunden har levert sin apport, så kaster vi ut dummier her også( 2 til høyre, 2 bak og 2 til venstre)

Hund 2 blir satt igjen og hund 1går fot sammen med sin fører over til andre siden. Fører 2 ber sin hund hente en dummy. Nå blir hund 1 satt igjen osv. Når hundene har hentet høyre, venstre og bak på den siden de startet, så bytter de side.

Gjør hunden feil, så går vi(den lange veien ) tilbake og viser hvor den skal gå.

Enten med å peke ut retningen, eller gå å løfte på dummien.