Tollerkurs + 1 :)- fra grunnapport til ferdig øvelse.

Vi har nå hatt 5 tirsdager hvor vi har hatt kurs for 7 tollere og en flat.

De har vært fordelt på 2 grupper, og de har hatt litt forskjellig utgangspunkt fra å ikke ha startet opp med apportering,- til å ha på plass dirigeringer.

Første gang på kurset snakket vi om hva vi la vekt på når vi trente våre hunder, og alle var villige til å teste ut vårt konsept.

Siden tollere er alene når de går prøver, har vi med unntak av et par korte økter, gjort øvelser der de trener alene.

Det betyr jo at hver ekvipasje ikke er i gang så lenge ad gangen. Det som har vært veldig fint med gruppene, er at alle har fulgt med på alle hundene, og lyttet til våre råd,, og også gitt egne tilbakemeldinger. Det er flott å holde kurs når alle er så engasjerte!

I går hadde vi siste kveld på dette kurset, og de har hatt i lekse å gjøre oppgaver fra vår online WT som vi hadde for en stund tilbake. (Huntingmate every Fortnight) . De hadde litt forskjellige oppgaver ut fra hvilke utgangspunkt de hadde, men hold da opp,- Vi er bare mektig imponert over hvilken fremgang de har hatt i løpet av disse ukene.

Det hjelper å trene,- og alle har jobbet som flittige maur. Hatten av for dere!

To av gruppens reverøde deltagere var dessverre sykmeldt nå siste gang, men heldigvis så vil de fortsette når de er friskmeldt. Vi starter opp en ny runde neste uke allerede.

Da skal vi jobbe med momenter fra DKK debutantprøve, alternativt tollingbrugsprøven ,noen nye WT oppgaver fra HEF og noen helt nye WT-oppgaver som vi får tenke ut mellom kurskveldene.

Vi gleder oss til fortsettelsen!