Mandagstrening med unghunder

Image

Mandag har vært valpetreningsdag . Nå er de unghunder, så vi får bytte navn til unghundtreningsdag 🙂 Vi kjører først en trening med eget oppdrett, deretter en gruppe med andre unghunder.

Nå som det bare kan være 5 tilstede ad gangen, så er det litt av et puslespil å legge til rette treningen. Vi har valgt at alle skal ha med egne dummier,- og at vi lager oppgaver hvor fører kaster/legger selv.

Trond hadde lagt opp til 4 poster.

På hver oppgave, med unntak av den første, så skulle 1 ekvipasje gjøre oppgaven, mens de andre sto bak og så på.  Mette og Lise som går på holdet, har inspirert meg til å notere ned øvelsene som Trond lager, så her er referat fra mandagens trening. Om jeg ikke kan delta, kan jeg i det minste få lov å være referent 🙂

Post 1: Slalom fri ved fot rundt pinner.

Alle gikk etter hverandre gjennom banen,- og førers oppgave var å ha fokus fremover, men måtte samtidig følge med på at hunden passerte pinnen på samme side som fører. De måtte også passe på avstanden til hverandre, så fører hadde nok å følge med på.

Hundens oppgave var bare å følge, så den hadde det mye enklere 🙂

Image

Post 2:  T-kryss øvelsen

Ekvipasjen la igjen en dummy og gikk fvf ca 50 meter i terrenget ned mot bekken. Så skulle de kaste ut en dummy til hver side,ca 15-20 m i det høye gresset, langs bekken på samme side som de sto 90 grader ut for der de kom fra.

Deretter skulle de apportere i den rekkefølge som dummyene var lagt/kastet ut, altså den i midten/tilbakesendingen først, og deretter de to andre som ble kastet. Treningen forgikk om kvelden, så det er lys fra banen, men uansett ikke fullt lys nede ved bekken, så de måtte bruke nesa og ikke øynene for å finne apporten der de kastet. Tilbakesendingen fant de så fort de kom over kanten, da den lå på kort gress.

 

Image

Oppgave 3. Grunnøvelse 1 med 1 dummy i terrenget.

En ekvipasje stilte seg ved en kjegle , gikk 40 m frem til kanten av lysbanen med hunden fvf. Kastet selv en markering så langt de kunne ut i mørket ut i terrenget. Så gikk de fvf tilbake til utgangspunktet,snudde seg og sendte tilbake på apporten.

Når vi gjør den øvelsen så varierer vi tiden hunden skal sitte ved oss  før noe skjer.  

Altså  Vi kan vente litt etter at vi har tatt av snoren,-  før vi starter å gå fot, etter at vi har kastet,  og før vi sender hunden på apporten.

Hunder blir fort  vant til en fast rytme og vi ønsker ikke at de skal lære seg øvelsen, men trene på å gjøre det når vi sier det.

Oppgave 4: Grunnøvelse 1 med 2 dummyer i terrenget.

Hver ekvipasje gikk frem til kanten av lysbanen og kastet en dummy over en haug med kvist og inn i skogen.

Så gikk de tilbake ca 50 m og kastet en dummy ut rett foran seg på kort gress. Deretter snudde de seg rundt og hunden hentet dummien i skogen. Går deretter ut til der hunden kom fra inne i skogen, og sender tilbake på dummyen på gresset.

Image

Vi er glade for å kunne holde treningen litt i gang,-selv om det er strenge restriksjoner.

Det gjelder å holde motet oppe,  å se fremover.  Vi gleder oss til vi kan ha treninger med flere på holdene hvor vi avslutter treningen med sosialt samvær med portvin og kaker i Bar´n.  

(Trond gleder seg mest til portvinen,- jeg til kakene 🙂 

 

Image
Image
Image